U avgustu sedmi rukometni kamp Odžaci 2016

U Odžacima će od 1. do 8. avgusta biti održan sedmi po redu rukometni kamp “Odžaci 2016”, u organizaciji RK Odžaci, a uz pomoć Sportskog saveza opštine Odžaci. Tim povodom jedan od osnivača kampa profesor Milorad Lajić iz Crvenke za Radio Odžake kaže da će kamp biti organizovan po istom principu kao i prethodnih šest godina, te da će ove godine učestvovati oko 80 dečaka i devojčica, uglavnom iz odžačke i kulske opštine.

2– Treninzi će se odvijati u maloj sali SPC Odžaci i na otvorenim terenima Sportskog centra “Šumice”. Planiramo da bude 5-6 grupa prema uzrastu i nivou znanja. Sa njima će raditi šest trenera. Prema planu i programu koji imamo, koristićemo i bazen dva sata dnevno. Deca će svakog dana imati sveobuhvatan program. Nadamo se da će kao i svake godine do sada kući i drugarima pričati sve najbolje o ovom kampu – kaže Lajić.

Prema njegovim rečima, za osam dana biće održano 14 treninga i jedan turnir na kraju. Svakog dana deca će imati individualne treninge po pozicijama: golman, bekovi, krila i pivoti.

– Posebna pažnja će ove godine biti posvećena individualnom usavršavanju i grupi najmlađe dece koja će biti obuhvaćena mini rukometom. Cilj nam je da deca budu usmerena ka pravom rukometnom razvoju. Ovde su već trenirala deca koja su reprezentativci, na šta smo veoma ponosni i šta nam je i bio cilj pre sedam godina kada smo pokrenuli kamp – ističe naš sagovornik.

Učesnice ovogodišnjeg kampa biće i rukometašice Deronja, a trener Slavko Nađ tim povodom kaže da će iz tog kluba u radu kampa učestvovati dvadesetak devojčica iz seniorske i pionirske ekipe.

– Ovim starijima biće to jedan vid bazičnih priprema za početak prvenstva koje startuje trećeg vikenda u septembru. Kao što znate drugu godinu za redom takmičimo se u Drugoj saveznoj ligi “Sever” gde je ove godine još jača konkurencija, ali se nakon dobrih priprema nadamo plasmanu u sredinu tabele, što će za naš klub biti izuzetan uspeh. Ovaj kamp je izuzetna prilika za decu da vide na koji način rade različiti treneri i stručnjaci, jer u radu sa jednim trenerom neminovno dolazi do zasićenosti, kako kod trenera tako i kod samih igrača. Ovde će deca imati priliku da steknu nova prijateljstva, da nauče da plivaju ako ne znaju i još mnogo toga – kaže Nađ.

Na kampu će biti prisutne i rukometašice Karavukova.

– Kao i svake godine do sada i mi ćemo biti prisutni sa desetak dece. Potrudićemo se da što više dece zavoli rukomet i da stignu do nekog sportskog cilja – ističe trener karavukovačkih rukometašica Goran Stamenković.

Sportski savez opštine Odžaci se potrudio da i ovogodišnji kamp ima visok nivo organizacije i stručnog rada.

– I ove godine ćemo raditi po ustaljenom i proverenom sistemu i principu koji nesumnjivo daje rezultate. Pomoć nam je pružila i Opštinska uprava, JKP “Usluga”, a tu je i miletićka zadruga sa rukovodstvom iz “Agri biznis partnera” koji nam takođe svake godine izlaze u susret. Naravno hvala i svima ostalima – kaže Slavko Rodić iz Sportskog saveza.

Categories: