Odžački strelci uspešno učestvuju i na najjačim turnirima u zemlji

Proteklog vikenda Mladenovac je bio domaćin Prvenstva Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom. U subotu je održano takmičenje u pionirskoj konkurenciji, a u nedelju u juniorskoj i seniorskoj kada su nastupili i članovi Streljačke družine “7. juli” iz Odžaka.

1U seniorskoj konkurenciji od naših takmičara najuspešniji je bio Dejan Milenković sa odličnih 359 krugova i 27. mestom u ukupnom plasmanu. Snežana Žikić nažalost nije uspela da ponovi prošlogodišnji rezultat kod seniorki kada je zauzela sjajno peto mesto.

Iako su pioniri, većini takmičara i takmičarki SD “7. juli” u juniorskoj konkurenciji bilo je ovo “vatreno krštenje” i prilika da vide gde im je mesto u Srbiji, ali i kako drugi rade.

Velimir Jovanović, predsednik i legenda ovog kluba, zadovoljan je postignutim rezultatima s obzirom na opremu sa kojom klub radi, ali i višegodišnjom hroničnom besparicom.

– Još jednom smo na veoma kvalitetnom takmičenju postigli odličan rezultat i tako nastavili kontinuitet dobrih rezultata kluba. Uz značajniju podršku sredine i odgovornih i naši rezultati bi bili neuporedivo bolji – kaže Jovanović.

U subotu je u Vrbasu organizovano 15. Otvoreno prvenstvo Vrbasa u gađanju pištoljem velikog kalibra. Učestvovalo je devet ekipa iz čitave Srbije, praktično svi koji se takmiče u ovoj kategoriji.

Ekipa SD “7. juli” iz Odžaka u sastavu Zoran i Aleksandar Đaković i Miodrag Parabucki osvojila je odlično treće mesto i bronzanu medalju.

Prvi su bili domaćini iz Vrbasa koji su i prvaci države, a drugoplasirana ekipa iz Beograda “pobegla” je našim momcima samo za dva kruga.

Categories: