Šahovske lige startuju 8. maja

Šahovski savez Vojvodine je za 8. maj predvideo početak takmičenja u ligama na teritoriji pokrajine.

sahU Severnobačkoj ligi od deset ekipa tri će biti iz opštine Odžaci. Odžačka Mladost i ŠK Miloš Rakić iz Ratkova su i prošle sezone bili učesnici te lige, a novajlija je ekipa Karavukova koja je prošle sezone bez poraza osvojila prvo mesto u Međuopštinskoj ligi Sombor.

U sezoni 2016 biće odigrano ukupno devet kola. Prvo kolo na programu je 8. maja, a predviđeno je da se liga završi 25. septembra.

U prvom kolu sastaju se: Mladost Odžaci – Bezdan, Karavukovo – Miloš Rakić Ratkovo, BTŠK Bačka Topola – Panonija, Radnički Tornjoš – HAŠK Zrinjski Subotica i Elektrovojvodina Subotica – Ada.

Opština Odžaci ove godine neće imati predstavnika u Međuopštinskoj ligi Sombor, tzv. “šahovskom betonu”, jer je ekipa Poleta iz Karavukova odustala od takmičenja. Taj klub je “zamrznuo” svoj status i neće se takmičiti ove sezone.

U MOL Sombor u sezoni 2016 učestvovaće osam ekipa koje će susrete prvog kola odigrati takođe 8. maja. To su: Aleksa Šantić, Sivac, Polet 2 Rastina, Rusin Ruski Krstur, Stanišić, Lipar, Lemeš Svetozar Miletić i Bački Breg.

Categories: