Odžaci bili domaćin još jednom MMA spektaklu

Velika hala Sportsko-poslovnog centra Odžaci po treći put je ugostila jednu od najvećih MMA revija u Srbiji i regionu, “Serbian Battle Championship” (SBC). Na devetom po redu SBC-u, borilačkom spektaklu koji organizuje “Family Fight Team”, publika je sinoć mogla da vidi sedam borbi u kojima su nastupili neki od najboljih MMA boraca iz regiona.

sbc-1Svih sedam borilačkih parova na ovoj reviji bili su internacionalni i po tome se SBC 9 izdvaja od svih prethodnih.

U glavnoj borbi večeri u heksagonu se našao jedan od najboljih domaćih MMA boraca, Stefan Sekulić, kome je protivnik bio najbolji makedonski borac Dejan Stefanoski. Naš predstavnik je ostvario brzu pobedu gušenjem u prvoj rundi, nakon svega dvadesetak sekundi koliko je trajala borba.

Pobedu na SBC 9 ostvarila su i braća Vladimir i Milan Filipović iz Odžaka. Starijem Filipoviću protivnik je bio Adnan Aščić iz BiH, u borbi koja je bila finale prvog dela večeri. Vladimir je uz veliku podršku svojih navijača rivala savladao gušenjem u prvoj rundi.

Milan Filipović je u svom MMA debiju pobedio Kasima Karajčića iz BiH polugom na ruci u prvoj rundi, takođe uz veliku podršku publike.

Pred domaćom publikom nastupio je i Vladimir Prodanović. Njegov protivnik bio je Crnogorac Miloš Janičić. U jednoj od atraktivnijih borbi večeri, koja je trajala tri runde, Prodanović je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Pobedu na SBC 9 ostvario je i Ognjen Salatić (Srbija) protiv Marinka Zarubice (Crna Gora) polugom na nozi, Stefan Pijuk (Srbija) protiv Eliasa Mamadova (Izrael) odlukom sudija i Duško Todorović (Srbija) protiv Alberta Micure (Mađarska) tehničkim nokautom.

Opština Odžaci je bila jedan od glavnih pokrovitelja SBC 9. Organizatori revije su na samoj manifestaciji dodelili posebnu zahvalnicu Milojku Eriću, takođe jednom od sponzora, za njegov doprinos sveukupnom razvoju sporta u Odžacima.

Categories: