Zapažen uspeh malih fudbalera sa Grbavice u Ligi budućih šampiona

Mnogo toga se u FK Odžaci poslednjih godina dešava što je za svaku pohvalu i što je nezapamćeno u istoriji ovog kluba, ali i sporta uopšte kada je reč o opštini Odžaci. Seniorska ekipa već nekoliko godina ulazi u viši rang takmičenja, i sva je prilika da ćemo “majstore sa Grbavice” gledati u Prvoj ligi Srbije. Ljudima koji su davne 1969. godine osnivali klub, to sigurno nije bilo ni u najluđim snovima.

liga-buducih-sampiona-1Bogu hvala imamo u našoj sredini filantropa kalibra Milojka Erića koji će nam priuštiti i to zadovoljstvo. Ali to nije sve, imamo i ekipu mladih trenera Gorana Jovanovića, Damira Vukovića, Dušana Gakovića i golmansku legendu Zvonka Ćirića, koji u pionirskom pogonu u osam generacija imaju preko stotinu dece koji će nesumnjivo takođe pisati najlepše stranice istorije FK Odžaci.

Dokaz za to je i nedavno završena Liga budućih šampiona u Somboru koja se igrala od oktobra prošle godine pa sve do kraja marta u šest kategorija. Svaka ekipa kluba sa “Grbavice” je ostvarila uspeh u konkurenciji timova iz Sombora, Subotice, Bačke Topole, Crvenke i Kljajićeva.

Fudbaleri 2009. godišta takmičenje su završili kao prvi, a generacije 2002, 2004, 2006, 2007. i 2008. okitile su se vicešampionskim titulama.

– Ovo je naše prvo takmičenje u Ligi budućih šampiona. Prezadovoljni smo rezultatima i sigurni smo da ćemo već sledeće godine imati još više uspeha, a da će se neke naše ekipe naći i na turniru u Beogradu, gde se organizuje završno takmičenje najboljih timova Srbije. Moram beskrajno na ovom uspehu da se zahvalim i roditeljima dece koji snose apsolutno sve troškove, od kompletne opreme, preko troškova putovanja, članarine i svega ostalog. Oni su i redovno u publici i vole ovaj klub bezrezervno i punim srcem. Vaoma sam ponosan na sve te ljude, jer služe za primer svima kojima sport, a posebno fudbal znače u životu – ističe za Radio Odžake trener Goran Jovanović.

Krajem avgusta pionire FK Odžaci u Staroj Pazovi u “kući fudbala” očekuje “Maks sport kup” gde će generacije 2004, 2007 i 2008 odmeriti snagu sa najboljim ekipama u državi.

Categories: