Književna olimpijada održana u Srpskom Miletiću

U subotu, 5. marta, u OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću održano je takmičenje Književna olimpijada za učenike osnovnih škola na teritoriji opštine Odžaci. Od deset škola učestvovalo je njih sedam, a ukupno je bio 21 takmičar. U konkurenciji sedmog razreda takmičilo se deset učenika, a u konkurenciji osmog razreda 11 učenika.

3U konkurenciji sedmog razreda prvo mesto pripalo je sledećim učenicima: Nataliji Kocić, Tari Stanojević i Nikolini Božičević, sve iz OŠ “Kosta Stamenković u Srpskom Miletiću, Sari Novaković iz OŠ “Branko Radičević” u Odžacima i Anđeli Škundrić iz OŠ “Marko Orešković” u Bačkom Gračacu.

Drugo mesto osvojili su Mihajlo Bošnjak iz OŠ “Jožef Atila” u Bogojevu i predstavnice domaćina Iva Mladenović i Bojana Živković.

Treće mesto je pripalo Zorani Mirković iz OŠ “Jožef Atila”.

U konkurenciji osmog razreda prvo mesto osvojili su sledeći učenici: Vanja Kocić iz OŠ “Kosta Stamenković”, Vladislava Stojanović i Vukašin Petrović iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu, Ksenija Lazić iz OŠ “Nikola Tesla” u Bačkom Brestovcu i Nađa Držaić iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima.

Drugo mesto u ovoj konkurenciji pripalo je Milani Jurković iz OŠ “Nikola Tesla”, a treće Vukašinu Steviću iz OŠ “Branko Radičević” i Bojani Sovilj i Teodori Tojagić iz OŠ “Marko Orešković”.

Zahvalnice za učešće dobili su Tijana Todorović iz OŠ “Miroslav Antić” i Zoran Oršoš i David Paloš iz OŠ “Jožef Atila”.

Plasman na okružnu Književnu olimpijadu obezbedili su svi učenici koji su osvojili prvo i drugo mesto.

Categories: