Počinje uvođenje regruta u vojnu evidenciju u 2016. godini

Od 1. februara Centar Ministarstva odbrane u Somboru počeo je sa uvođenjem regruta u vojnu evidenciju u 2016. godini, što će trajati do 29. februara.

ministarstvo-odbranePoziv da ispune svoju zakonsku obavezu i prijave se za uvođenje u vojnu evidenciju Ministarstvo odbrane Republike Srbije uputilo je muškarcima rođenim 1998. godine. Obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta (rođena od 1986. do 1997. godine), koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili u opštinskim kancelarijama Centra Ministarstva odbrane prema mestu prebivališta lica. U opštinskoj kancelariji u Odžacima uvođenje regruta u vojnu evidenciju vršiće se utorkom od 9 do 13 sati.

Lica koja se uvode u vojnu evidenciju treba da pokažu ličnu kartu na uvid. Ukoliko je ne poseduju, državljanstvo Republike Srbije dokazuju izvodom iz matične knjige rođenih ili uverenjem o državljanstvu, a u inostranstvu važećom putnom ispravom.

Lica koja borave u inostranstvu dužna su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu.

Categories: