Troje odžačkih srednjoškolaca među novim polaznicima Petnice

Učenici Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka, Branko Beronja, Dušan Stanimirović i Maša Vuković, našli su se među više od hiljadu srednjoškolaca iz Srbije i regiona koji su na konkursu izabrani za učešće u obrazovnim programima koje će u 2016. godini organizovati Istraživačka stanica “Petnica”.

petnicaProgrami u “Petnici” traju tokom cele godine i odvijaju se u sezonskim ciklusima. Svaki polaznik na nekom od 17 disciplina prirodnih, društvenih i tehničkih nauka, u ovoj obrazovnoj instituciji može godišnje provesti i po mesec dana.

Pod nadzorom svojih mentora sa poznatih domaćih i stranih naučnih instituta i fakulteta ovi talentovani srednjoškolci realizuju svoje male naučne projekte.

U okviru zimskog programa u “Petnici”, Branko Beronja će biti polaznik seminara iz istorije, Maša Vuković iz psihologije, a Dušan Stanimirović polaznik multidisciplinarnog seminara.

Istraživačka stanica “Petnica” je samostalna i nezavisna institucija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture, a aktivnosti najvećim delom usmerava na mlade – učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije.

Categories: