Odžački srednjoškolci u finalu takmičenja FIMEK nagrađuje znanje

Ekipa Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka plasirala se u finale takmičenja “FIMEK nagrađuje znanje 2015”, koje tradicionalno organizuje Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) u Novom Sadu za maturante iz Vojvodine.

2U polufinalu takmičenja, ekipa odžačke Gimnazije i ekonomske škole u sastavu Nikola Stamenković, Danka Krtinić i Dimitrije Petković pobedila je u konkurenciji ekipa Ekonomsko-trgovinske škole iz Bečeja i Gimnazije “20. oktobar” iz Bačke Palanke.

Finale je u ponedeljak, 14. decembra. Tada će biti dodeljena i nagrada školi čija fotografija sa takmičenja do sutra u podne bude imala najviše “lajkova” na Fejsbuk stranici FIMEK-a.

Koncept takmičenja “FIMEK nagrađuje znanje” je zamišljen na način da maturanti kroz takmičenje i zabavu, jačaju takmičarski i timski duh, kao i sposobnosti kao što su: kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost.

Cilj akcije “FIMEK nagrađuje znanje” tradicionalno jeste promovisanje znanja i preduzetništva kao ključne kompetencije, kao i motivisanje srednjoškolaca da ulažu u sebe, svoje usavršavanje i obrazovanje i da razvijaju lične preduzetničke kompetencije.

Takođe, ovim projektom se želi povećati broj maturanata koji nastavljaju svoje školovanje na visokoškolskim institucijama, a posebno onih maturanata koji svoje srednjoškolsko obrazovanje stiču u manje razvijenim područjima Vojvodine – čime se posredno daje doprinos smanjenju regionalnih razlika i povećanju konkurentnosti u Vojvodini.

Za najbolje učesnike takmičenja predviđene su vredne nagrade.

Categories: