Narodna biblioteka Branko Radičević Odžaci objavila rezultate konkursa Mesec knjige

Narodna biblioteka “Branko Radičević” iz Odžaka objavila je danas rezultate selekcije radova pristiglih na tradicionalni literarno-likovni konkurs “Mesec knjige”.

foto: ilustracija
foto: ilustracija
Likovni deo konkursa i ove godine bio je namenjen polaznicima Predškolske ustanove “Poletarac” iz Odžaka uzrasta od tri do šest godina, dok su u okviru literarnog dela konkursa mogli da učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola i odrasli sa područja opštine Odžaci.

Nagrađeni polaznici PU Poletarac

U okviru likovnog dela konkursa nagrađeni su sledeći predškolci: Luka Bećić iz Odžaka (I nagrada), Nikola Trtica iz Bačkog Brestovca (II nagrada), Filip Đurđević iz Bogojeva (II nagrada), Teodora Stamenković iz Srpskog Miletića (III nagrada), Jovana Drobac iz Odžaka (III nagrada) i Ema Popović iz Odžaka (III nagrada).

U uzrastu od tri do pet godina prvu nagradu za likovni rad dobio je Pavle Kosovac iz Odžaka, drugu Hana Filipović iz Odžaka, a treću nagradu Pavle Đukić iz Odžaka.

Rezultati literarnog dela konkursa

U literarnom delu konkursa, u kategoriji nižeg školskog uzrasta nagrađeni su sledeći osnovci: Milica Cvetković iz OŠ “Branko Radičević” u Odžacima (I nagrada), Jelena Lazić iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama (II nagrada), Minja Petrović iz OŠ “Branko Radičević” u Odžacima (II nagrada), Andrija Stojković iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu (III nagrada), Vuk Savić iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama (III nagrada) i Denis Hrnčiar iz OŠ “Nestor Žučni” u Laliću (III nagrada).

U kategoriji višeg školskog uzrasta nagrade su dobili sledeći učenici: Filip Radović iz OŠ “Branko Radičević” u Odžacima (I nagrada), Martina Bačić iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima (II nagrada), Mitar Maklenović iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama (II nagrada), Jelena Nedeljković iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću (III nagrada), Jovana Ćulibrk iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima (III nagrada) i Bogdan Pokrajac iz OŠ “Marko Orešković” u Bačkom Gračacu (III nagrada).

Prvu nagradu u kategoriji učenika srednjih škola dobio je Strahinja Stamenković iz Tehničke škole Odžaci, drugu Tamara Mihaljica iz Tehničke škole Odžaci, a treću Milica Zlatković iz Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima.

U kategoriji odraslih nagrađena je Maja Jovanović iz Deronja.

Narodna biblioteka će i ove godine organizovati svečanost povodom završetka konkursa “Mesec knjige” na kojoj će najboljim učesnicima dodeliti nagrade, a datum održavanja završne svečanosti biće saopšten naknadno.

U toku sledeće nedelje u biblioteci u Odžacima biće postavljena i izložba nagrađenih likovnih radova.

Categories: