Prijava za međunarodno takmičenje Dabar

Do 8. novembra škole, koordinatori i mentori mogu se prijaviti za međunarodno takmičenje “Dabar 2015”, koje je namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola zainteresovanim za različite oblasti računarstva i informatike. Takmičenje je otvoreno za sve učenike, nisu neophodna posebna predznanja, a mogu učestvovati i učenici koji u svom obrazovanju nisu pohađali časove informatike.

1Škole, koordinatori i mentori koji su učestvovalu u takmičenju školske 2014/2015. godine ne moraju ponovo da se prijavljuju, osim ako imaju nekog novog mentora, tada treba da prijave samo njega putem elektronske pošte. Koordinatori čije škole nisu učestvovale do sada na takmičenju popunjavaju prijavu.

Takmičenje se školske 2015/2016. godine realizuje u sledećim kategorijama: učenici osnovnih škola uzrasta 1-2. razreda, učenici osnovnih škola uzrasta 3-4. razreda, učenici osnovnih škola uzrasta 5-6. razreda svrstani u kategoriju Dabarčić, učenici osnovnih škola uzrasta 7-8. razreda svrstani u kategoriju Mladi Dabar, učenici srednjih škola uzrasta 1-2. razreda svrstani u kategoriju Dabar i učenici srednjih škola uzrasta 3-4. razreda svrstani u kategoriju Stariji Dabar.

Učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole učestvuju samo na školskom takmičenju.

Školsko takmičenje za učenike od 5. razreda osnovne do 4. godine srednjih škola održaće se od 16. do 20. novembra, a školsko takmičenje za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole od 23. do 27. novembra 2015. godine.

Najbolji takmičari na školskom takmičenju plasiraće se na državni nivo takmičenja.

Takmičenje se realizuje online, putem interneta i traje 45 minuta.

Sve detaljnije informacije mogu se videti na zvaničnom sajtu takmičenja “Dabar”.

Categories: