Oproštajna utakmica Dragana Belog Jovovića 23. avgusta u Selenči

dragan-beli-jovovicU nedelju, 23. avgusta, sa početkom u 17.30 u Selenči će se odigrati revijalna utakmica između FK “Krivanj” i ekipe Dragana Belog Jovovića koja će biti sastavljena od asova fudbala sa kojima je Jovović igrao u svojoj dugoj fudbalskoj karijeri. Ovom utakmicom Ratkovčanin će se oprostiti od igračke karijere.

Dragan Beli Jovović fudbal je počeo da igra sa deset godina u matičnom “Radničkom” iz Ratkova, gde je fudbalsku azbuku savladao kod trenera Mirka Ostojića. Potom je usledio odlazak u “Tekstilac” iz Odžaka. Bila je to jaka generacija u kojoj su igrali: Vasa Rutonjski, Stole Ilić, Bora Spasić, Ivan Smiljković, Saša Ignjatović, Nebojša Grozdanović, Nenad Đukić…

Posle pet godina provedenih u “Tekstilcu”, ponovo se vraća u matični klub koji je tada igrao značajnu ulogu u Vojvođanskoj ligi. Bila je to i najbolja generacija Ratkovčana u kojoj su svojom igrom odskakali Prelić i Simonović, a Jovović je sa Ivanovićem, Krunićem, Batričevićem, Došenom, Nikolićem i ostalima bio nezamenljivi član ekipe.

Jovović je pet godina bio i standardni član reprezentacije policije Jugoslavije. Bilo je to u periodu od 1999. do 2005. godine. Odigrao je 12 utakmica i dao četiri gola. Bili su to mečevi protiv bivših jugoslovenskih republika, zatim dueli protiv Bugarske, Turske, Albanije, Rumunije i Mađarske.

Categories: