Uspešno završena šesta škola rukometa Odžaci 2015

Poslednjim treningom i zajedničkim ručkom juče je svečano završena 6. Škola rukometa “Odžaci 2015”, na kojoj je učešće uzelo oko 70 polaznika iz odžačke i kulske opštine.

rukomet-014Svim učesnicima podeljene su majice Sportskog saveza Srbije i opštine Odžaci, a sve prisutne pozdravio je Mihajlo Sujer, predsednik Sportskog saveza opštine Odžaci koji je između ostalog rekao:

– Nadam se da ste se ovde kod nas prijatno osećali, da ste stekli brojne prijatelje, da ste naučili dosta o sportu koji ovoga trenutka najviše volite i da će vam ovo iskustvo ostati u sećanju kao vrhunsko zadovoljstvo i jedna lepa priča.

Goste je pozdravio i Nebojša Nikolić, član Opštinskog veća zadužen za sport koji je naglasio da je odžačka opština veoma ponosna na ovaj rukometni kamp i da će ljudi koji se brinu u opštinskim strukturama za sport i sportske aktivnosti, sve učiniti da ova rukometna škola narednih godina bude još bolja i značajnija.

Svoje zadovoljstvo dobro završenim poslom nije krio ni Slavko Rodić, ovogodišnji predsednik Škole rukometa.

– Hvala bogu i svima koji su pomogli jer je sve prošlo u najboljem mogućem redu i bez ijedne povrede deteta. Deca su se lepo družila, vredno upijala znanje rukometnih znalaca, profesora i rukometnih legendi. Ipak nije bilo ni malo lako organizovati ovakvu i na ovakvom nivou školu sporta. Veliku zahvalnost dugujemo Sportskom savezu Srbije, Sportskom savezu opštine Odžaci, predsedniku opštine Odžaci Dušanu Marijanu koji nam je, pored ostalog, omogućio svih ovih dana besplatan prevoz malih rukometaša iz osam mesta u dve opštine. Veliku zahvalnost dugujemo i brojnim privatnicima, miletićkoj zadruzi, pekarama “Vučić” i “Stefani”, Bubanj Miši, Marku Jovoviću, Radio Odžacima koji su nas svakodnevno pratili i obaveštavali širu javnost o svim aktivnostima i svima ostalima koji su pomogli na neki drugi način. Kamp je ove godine imao tek obrise međunarodnog, a već sledeće godine on će u nazivu imati reč internacionalni, jer se već uveliko razgovara sa kolegama iz Slovačke, Makedonije i Hrvatske – rekao je na kraju Rodić.

U organizaciji Škole rukometa učestvovao je veliki broj rukometnih pregalaca i zaljubljenika u ovaj sport koji su iskreno želeli da pomognu i ništa više. A možda je baš i zbog toga Sportski savez opštine Odžaci, dobitnik “Majske nagrade” – najvišeg priznanja Sportskog saveza Srbije 2009. godine, jedan od najbolje organizovanih u Srbiji.

Categories: