Slobodna mesta nakon prvog kruga upisa u odžačkim srednjim školama

Đaci koji su raspoređeni u prvom krugu upisa, danas i sutra upisuju se u srednje škole. Neraspoređeni učenici danas popunjavaju liste želja za nastavak školovanja za drugi krug upisa, a oni mogu da konkurišu za neko od preostalih slobodnih mesta.

srednje-skole-odzaciU srednjim školama u Odžacima za drugi krug upisa ima 79 slobodnih mesta, dok je broj učenika iz opštine Odžaci koji su ostali neraspoređeni nakon prvog kruga upisa 11. U celom Zapadno-bačkom okrugu takvih učenika je 68.

U odžačkim srednjim školama sva mesta u prvom krugu upisa popunjena su na smeru za ekonomskog tehničara u Gimnaziji i ekonomskoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” i na smerovima za automehaničara i kuvara u Tehničkoj školi Odžaci.

U Gimnaziji i ekonomskoj školi za drugi krug upisa preostalo je 25 slobodnih mesta na opštem smeru gimnazije.

Svršeni osmaci u drugom krugu upisa mogu konkurisati i za neko od preostalih slobodnih mesta u Tehničkoj školi Odžaci: 23 slobodna mesta ima još na smeru za hemijsko-tehnološkog tehničara, 14 mesta na smeru za mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje, deset mesta na smeru za bravara, pet mesta na smeru za zavarivača i dva mesta na smeru za konobara.

Raspored učenika po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima u drugom krugu upisa biće objavljen 9. jula, a istog dana učenici će se i upisivati u srednje škole.

Categories: