Akcija Crvenog krsta Odžaci povodom Svetskog dana davalaca krvi

Akcijom promocije dobrovoljnog davalaštva krvi u centru grada, Crveni krst Odžaci obeležio je Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi – 14. jun.

ck-odzaci-davaoci-krviKod štanda koji je bio postavljen kod državne apoteke u Odžacima, volonteri Crvenog krsta su građanima delili edukativni materijal na temu dobrovoljnog davalaštva krvi i pozivali ih da daju dragocenu tečnost i tako pokažu svoju humanost i pomognu onima kojima je krv najpotrebnija.

– Crveni krst Odžaci kao i svake godine obeležava Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi i ovom prilikom pozivamo građane koji to mogu, da daju krv i pomognu onima koji su u nesreći i tako se pridruže najhumanijoj porodici na svetu – porodici dobrovoljnih davalaca krvi – rekla je za Radio Odžake Ljiljana Mladenović, stručni saradnik Crvenog krsta Odžaci.

Ona je svim dobrovoljnim davaocima čestitala njihov dan, istakavši da se njih moramo setiti češće, a ne samo na ovaj jedan jedini dan.

“Hvala vam što ste mi spasili život”, slogan je pod kojim će ove godine nizom aktivnosti u Srbiji i svetu biti obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi 14. jun.

Categories: