U Deronjama obeležen dan škole

U Deronjama je obeležen Dan škole svečanom priredbom koja je održana juče u prisustvu učenika i njihovih roditelja, zaposlenih u OŠ “Vuk Karadžić”, predstavnika lokalne samouprave i drugih škola u opštini Odžaci i ostalih gostiju.

dan-skole-deronjeTematski je kulturno-umetnički program kojim je obeležen Dan škole ove godine bio posvećen Vuku Stefanoviću Karadžiću, čije ime škola u Deronjama sa ponosom nosi. U programu su bili zastupljeni recitacije, muzika, ples, dramatizacije o životu i delu Vuka Karadžića i njegovih savremenika, a nastupili su i članovi školskog hora i folklornih grupa KUD “Seferin”.

Svečana priredba održana je u holu škole, a na sceni su se smenjivali, od poletaraca koji su bili gosti deronjskih osnovaca na proslavi dana njihove škole, do učenika osmog razreda za koje je juče bio poslednji nastavni dan u školi u kojoj su proveli proteklih osam godina.

Na svečanosti su istaknuti uspesi koje su učenici OŠ “Vuk Karadžić” ostvarili na takmičenjima iz različitih nastavnih predmeta. Najuspešnijima među njima direktorica škole Ljilja Dimić podelila je diplome i pohvalnice, a nagrađeni su i učenici koji su ostvarili zapažene rezultate u oblasti muzike i sporta, kao i oni koji su bili uspešni na brojnim konkursima na kojima su učestvovali osnovci iz Deronja.

Categories: