Zvanična konferencija za novinare i merenje boraca za SBC 5

U Odžacima će se sutra održati prva borba za SBC šampionski pojas i najveća srpska MMA organizacija dobiće svog prvog šampiona u velter kategoriji. Tako organizatori “Serbian Battle Championship 5” (SBC 5) najavljuju sutrašnji borilački spektakl na kome će se u glavnoj borbi večeri sastati dvojica vrhunskih boraca, Odžačanin Damir Mihajlović i Anton Radman iz Hrvatske.

Radman i Mihajlović na zvaničnom merenju
Radman i Mihajlović na zvaničnom merenju
Na konferenciji za novinare i zvaničnom merenju kojim je najavljen SBC 5 u Odžacima, mlađi od braće Mihajlovića koji je najbolje rangirani srpski velteraš, obećao je publici atraktivnu i beskompromisnu borbu i najavio pobedu protiv kvalitetnog protivnika.

– Znam da moj protivnik forsira parternu borbu, a to je ono u čemu smo Bojan i ja najbolji. Mislim da ću mu anulirati tu njegovu najjaču tačku i da ću doći do pobede, što bi za mene do sada bila najveća pobeda i neki vrhunac moje dosadašnje karijere. U pitanju je i veliki ulog, šampionski pojas, koji će nadam se ostati u Odžacima – kaže Damir “Dado” Mihajlović.

Njegovog protivnika Antona Radmana organizatori su najavili kao jednog od najboljih boraca u velter kategoriji (-77 kg) u regiji.

– Očekujem jednu jako zanimljivu borbu sa obe strane. O protivniku znam da je jako dobar parteraš i da je u Srbiji, ako ne najbolji, onda među prva dva-tri borca u velter kategoriji. Sigurno je da ću pružiti jak otpor i da se neću predati lako, a svaki borac želi i da pobedi – kaže Radman.

Bojan Mihajlović je u ime organizatora SBC 5 na konferenciji za novinare predstavio učesnike i ostalih borbi. Imena boraca koji učestvuju na turniru obećavaju da će to biti pravi spektakl MMA sporta u Odžacima, kaže stariji od braće Mihajlovića, koji se ovaj put zbog povrede neće naći u ulozi borca u heksagonu, već prvog čoveka organizacije.

– Organizacija SBC 5 počela je po završetku prethodnog turnira. Vrhunska produkcija i vrhunski borci obećavaju borilački spektakl, neviđen na ovim prostorima. Po prvi put organizujemo borbu za šampionski pojas i drago mi je što će to biti baš u Odžacima – ističe Bojan Mihajlović.

Organizacija SBC imaće čast da po prvi put ugosti i najboljeg crnogorskog borca Vasu Bakočevića, koji će se u prvoj borbi večeri u kategoriji do 75 kilograma sastati sa Sidartom Patarčićem iz Srbije.

Još jedan borac koji će u Odžacima biti pred domaćom publikom je Vladimir Prodanović iz Bačkog Gračaca, koji će u kategoriji do 77 kilograma ukrstiti rukavice sa Robertom Soldićem, bosanskohercegovačkim borcem koji živi i trenira u Nemačkoj.

Prvi put u našoj zemlji gledaoci u Srbiji će imati priliku da vide pripadnice lepšeg pola u borbi po MMA pravilima. Ania Fucz iz Poljske ukrstiće rukavice sa gošćom iz Mađarske, Iren Racz.

Odžačanin Vladimir Filipović, koji izrasta u veliku zvezdu MMA sporta u Srbiji, boriće se sa Aleksandrom Ilićem, takođe borcem iz Srbije (-84 kg).

U heksagonu će rukavice ukrstiti još dva borca čija imena takođe obećavaju atraktivnu borbu. To su Milan Mijalčić iz Srbije i Sebastijan Emini iz Hrvatske (-70 kg).

Leo Zulić iz Nemačke i Zsolt Fenyes iz Mađarske čine naredni par (-70 kg), dok će se u borbi koja će prethoditi glavnom događaju večeri sastati domaći borci Stefan Sekulić i Slobodan Janković (-77 kg).

Manifestacija “Serbian Batlle Championship 5” biće održana sutra veče u velikoj hali SPC Odžaci sa početkom u 20 sati. Karte se mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 500 dinara.

Categories: