Prijave za akciju Srednjoškolci za srednjoškolce

U toku je prijavljivanje srednjoškolaca i poslodavaca za učešće u akciji “Srednjoškolci za srednjoškolce”, koju po peti put u Srbiji sprovodi Unija srednjoškolaca Srbije.

szs-1Akcija se realizuje u okviru međunarodnog projekta i podrazumeva da srednjoškolci jedan dan ne idu u školu već rade kod određenog poslodavca, a on novac koji su učenici zaradili uplaćuje u fond “Srednjoškolci za srednjoškolce”.

Nakon završetka akcije koja će ove godine biti održana 24. aprila, učenički parlamenti konkurišu za sredstva iz ovog srednjoškolskog fonda, kako bi ostvarili svoje ideje i realizovali projekte u svojim školama.

Učenici Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka će se po treći put uključiti u akciju “Srednjoškolci za srednjoškolce”, rekla nam je predsednica Učeničkog parlamenta u toj srednjoj školi Anja Lalović. Ona očekuje da će i ove godine više od 50 srednjoškolaca jedan dan raditi u lokalnim javnim i privatnim preduzećima.

– Za sada imamo obezbeđenih oko 40 radnih mesta. Nadamo se da će u akciji učestvovati veći broj učenika nego prošle godine i da će srednjoškolci koji ostanu posle mene osmisliti neki vrlo dobar projekat sa kojim će učestvovati na konkursu i koji će zadovoljiti potrebe naše škole – ističe ova učenica četvrtog razreda Gimnazije i ekonomske škole u Odžacima.

Anja Lalović, predsednica Učeničkog parlamenta Gimnazije i ekonomske škole u Odžacima
Anja Lalović, predsednica Učeničkog parlamenta Gimnazije i ekonomske škole u Odžacima
Poslodavci koji žele da se uključe u akciju i srednjoškolci koji žele da 24. aprila rade u nekom preduzeću i na taj način ostvare zaradu koja će biti uplaćena u Fond, mogu da se prijave na sajtu Unije srednjoškolaca Srbije www.srednjoskolci.org.rs, a više o projektu i načinu prijave može se pročitati i na Fejsbuk stranici Unije srednjoškolaca.

Categories: