Noć biologije na PMF-u u Novom Sadu

Sada već tradicionalna manifestacija Noć biologije biće održana po peti put 17. aprila od 16 do 24 sata, na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

noc-biologije-2015Okosnica manifestacije biće više od 50 interaktivnih radionica koje su osmislili studenti, doktorandi i mladi saradnici, kao i profesori novosadskog fakulteta. Radionice su interaktivne i podrazumevaju aktivno uključivanje posetilaca, koji će moći da učestvuju u izradi eksperimenata, da budu predmet eksperimenta i da pitaju ono što do sada nisu smeli, saopštili su organizatori i najavili da posetioce čeka još čitav niz iznenađenja.

Organizatori su najavili da će staraoci prirodnih dobara u Vojvodini, JP Vojvodinašume, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Zoovrt Palić, Nacionalni park Fruška gora, pokret Gorana Novog Sada, specijalni rezervati prirode Zasavica, Carska bara, Slano kopovo i Titelski breg, nevladine organizacije kao što su Udruženje za zaštitu velike droplje, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i HabiProt – udruženje za održivi razvoj i očuvanje staništa Srbije, takođe, svojim interaktivnim radionicama doprineti Noći biologije.

Tokom noći će biti održana debata na temu za i protiv lova i biće prikazan film pod nazivom Potiski biser, autora mr Olivera Fojkara.

Učenici srednjih škola će imati priliku da pokažu svoje znanje iz biologije i ekologije u kvizu – Želite li da postanete ekolog i osvoje lepe nagrade.

Za najmlađe će biti priređen maskenbal. Učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda će prikazati biološke i ekološke maske i takođe biti u prilici da osvoje nešto lepo i korisno.

Categories: