Karavukovački osnovci u emisiji RTV-a Pitam se, pitam se

Na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine u subotu, 28. marta od 10.30 sati biće emitovana polusatna dečija ekološka emisija “Pitam se, pitam se”. Ekipa RTV-a po drugi put je posetila Osnovnu školu “Bora Stanković” u Karavukovu i sa učenicima te škole snimila je emisiju čija je tema “Voda”.

foto: rtv.rs
foto: rtv.rs
Najbrojniji učesnici emisije su učenici nižeg školskog uzrasta – od 1. do 4. razreda. Oni su govorili o zagađenju vode, na duhovit način putem skeča pokazali kako svako od nas može da štedi vodu, objavili za sve nas važne ekološke vesti, pokazali su praktično na času likovnog koliko poznaju vodene životne zajednice. Gost karavukovačkih osnovaca bio je Nenad Stamenković, koji je sve upoznao sa sistemom za prečišćavanje vode i učenicima dao odgovore na pitanja koja su postavili.

Stevan Stanojković, direktor Zemljoradničke zadruge “Agrodunav” u Karavukovu, sve je upoznao sa mrežom kanala za navodnjavanje i odvodnjavanje njiva, a u mladom voćnjaku pod zasadom trešnje pokazao je funkcionisanje sistema za navodnjavanje “kap po kap”. Zaposleni na prevodnici Bogojevo objasnili su i pokazali rad prevodnice.

Značajna vodena površina u okolini Karavukova zahteva da se deca i odrasli upoznaju sa ribljim fondom i ribolovom. Nešto više o tome deci je ispričao Dejan Stošić.

Učenici 8. razreda u saradnji sa nastavnikom geografije i biologije, pokazali su koliko poznaju vode svoje okoline. Znanje stečeno u klupi na časovima podelili su ovim putem sa svima i predstavili kanal Mostonga i nadaleko poznatu Tromeđu, kao i značaj vode za živi svet. Učiteljica Danijela Stamenković bila je vođa tima koji je sve ovo organizovao i sproveo u delo.

Tim su činile učiteljice Tatjana Kovačev, Marija Ilić, Elvira Stanojković, Snežana Stamenković, Danijela Nikolić, nastavnica likovne kulture Slobodinka Branković, nastavnik geografije Dejan Stojković i nastavnica biologije Lela Manić, navedeno je u saopštenju OŠ “Bora Stanković”.

Serijal emisija “Pitam se, pitam se” Radio-televizije Vojvodine namenjen je prevashodno deci nižeg osnovnoškolskog uzrasta i obrađuje teme vezane za prirodu, zaštitu životne sredine, ponašanje u prirodi, zdravu ishranu, zdrav život…

Categories: