Takmičenje u ritmičkoj gimnastici i modernom plesu

OŠ “Bora Stanković” iz Karavukova i ove godine je organizovala tradicionalno takmičenje u ritmičkoj gimnastici i plesu koje je održano poslednjeg nastavnog dana u prvom polugodištu.

karavukovo-1Takmičili su se učenici od 5. do 8. razreda u modernom plesu. Prema rečima nastavnice fizičkog vaspitanja Jelene Ignjatić, ritmičke sastave učenici su uvežbavali na časovima fizičkog vaspitanja i u slobodno vreme, na pauzama i odmorima, što je samo dokaz koliko su deca ovo takmičenje shvatila ozbiljno i koliko su uživali spremajući svoje nastupe.

Svako odeljenje imalo je svoju plesnu grupu i svoje navijače iz odeljenja ili razreda, a učenici su učestvovali u svim segmentima ove priredbe – od organizacije, ukrašavanja, snimanja muzike i voditeljskog dela – istakla je nastavnica Ignjatić.

U ulozi žirija našli su se direktor škole, pedagog, učenici, nastavnici, učitelji i gosti iznenađenja – nastavnica likovne kulture u penziji Miroslava Stanojković i student fizičke kulture koji je prošle godine obavljao stručnu praksu u OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu, Marko Ignjatović.

Svi učenici škole sa odeljenskim starešinama, bili su navijači i podrška takmičarima. Plesne grupe koje su osvojile prva tri mesta dobile su diplome za svoja odeljenja.

Bila je ovo još jedna u nizu aktivnosti karavukovačke škole koja, zajedničkim angažovanjem nastavnika i učenika, doprinosi stvaranju atmosfere zajedništva, razumevanja i tolerancije.

Categories: