Brestovčanke se plasirale u Super ligu Vojvodine

Pionirke RK BSK iz Bačkog Brestovca uspešno su prošle nedelje završile sezonu u Ligi Vojvodine. Igračice trenera Biljane Kovač su sa 11 osvojenih bodova zauzele drugo mesto i time stekle pravo da se od naredne godine takmiče u Super ligi Vojvodine. Pored talentovanih Brestovčanki, tu će još biti ekipe iz poznatih rukometnih centara. Reč je o Crvenki, Jugoviću iz Kaća, Slovenu iz Rume, Halas Jožefu iz Ade, Spartaku iz Debeljače, Radničkom iz Bajmoka i Kikindi.

rukomet– Biće ovo dobra prilika da se naše rukometašice oprobaju sa jačim ekipama. Kroz te utakmice steći će potrebno iskustvo, koje će im sigurno pomoći da brže stasaju u kvalitetne igračice – ističe sa ponosom predsednik kluba Milan Lončar.

Da trener Biljana Lončar dobro radi, najbolji pokazatelj je to što su njene tri igračice izabrane u najbolju selekciju Zapadno-bačkog okruga. To su Marina Beljanski, Jovana Stokuća i Marija Lončar. U ovoj selekciji su i dve igračice iz RK Deronje, Verica  Dimić i Bojana Molnar.

Predstavnice Zapadno-bačkog okruga učestvovaće u nedelju na seminaru u Rumi, gde će im se pridružiti još tri okružne selekcije iz Vojvodine. Nema sumnje da će sve učesnice seminara steći nova znanja, jer će sa njima raditi vrhunski rukometni stručnjaci.

Categories: