Odžački srednjoškolci će se edukovati o reproduktivnom zdravlju

U narednoj školskoj godini u 66 srednjih škola u Vojvodini biće realizovan program “Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju”. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je na osnovu raspisanog konkursa odabrao srednje škole i edukatore koji će realizovati ovaj program u školskoj 2014/2015. godini, a među njima su i Tehnička škola Odžaci i Gimnazija i ekonomska škola “Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima.

foto: RTV
foto: RTV
Učenici drugih razreda ovih srednjih škola će od nove školske godine imati priliku da uče o svim temama koje se tiču njihovog reproduktivnog zdravlja, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu i najavljeno da će potpisivanje ugovora sa odabranim srednjim školama biti održano u utorak, 26. avgusta u Pokrajinskoj vladi.

Ovaj program je u prošloj školskoj godini realizovan kao pilot projekat u deset srednjih škola u Vojvodini, u kojima je oko 1.200 učenika pratilo predavanja i radionice koje su imale za cilj povećanje znanja učenika o njihovom seksualnom i reproduktivnom zdravlju.

Categories: