Škola rukometa ispunila očekivanja

Posle devet dana intenzivnih treninga sinoć je okončala rad Škola rukometa u Odžacima, koju su vodili profesori i treneri Milorad Lajić i Dragan Bojić. Više od stotinu devojčica i dečaka svakog dana je planski radilo na uvežbavanju raznih tehničkih elemenata.

skola-rukometa-2014Po mišljenju ovih stručnjaka, rad je bio dobro organizovan i sigurno su učesnici Škole u dobroj meri usavršili mnoge elemente. Vežbali su i složenije akcije zonske odbrane 6-0 i duboke zonske formacije 5-1 i 3-2-1. Usavršavan je individualni i grupni kontranapad, saradnja igrača u napadu i odbrani i situaciono šutiranje bez i sa odbranom golmana.

Sa golmanima je posebno radila nekadašnja reprezentativka Jugoslavije Zlata Paplacko, koja nije štedela truda da prenese što više znanja i iskustva na generacije koje tek stupaju na rukometnu scenu.

Juče posle podne je odigran tradicionalni turnir, na kojem nije bilo teško uočiti da dosta polaznika Škole rukometa imaju dara za ovaj atraktivan sport. Sve se završilo zajedničkom večerom učesnika i organizatora u restoranu “Mali raj”, gde su u proteklih devet dana svi učesnici bili maksimalno ugošćeni.

Sve vreme u odžačkoj Školi rukometa vladala je prisna atmosfera, uz stara prijateljstva sklopljena su i mnoga nova, pa se može reći da su se učesnici kampa rastali sa puno pozitivnih emocija – kažu organizatori koji su uložili puno truda da sve protekne u najboljem mogućem redu.

Categories: