Peti dan Škole rukometa

Peti je dan otkako je počela sa radom Škola rukometa u Odžacima. Do sada su treneri Milorad Lajić i Dragan Bojić sa polaznicima obradili dosta tehničkih elemenata, koji predstavljaju rukometnu azbuku. Počelo se sa prijemom i predajom lopte u kretanju, zatim je uvežbavana tehnika igre u odbrani, zonska odbrana, duboke zonske formacije.

skola-rukometa-peti-dan-001Juče su mladi rukometaši uvežbavali šutiranje sa tla, iznad ramena, u visini kuka, u visini kolena, otklonom, potom skok-šut posle tri, dva i jednog koraka.

Danas pre podne trening je bio posvećen vođenju lopte sa boljom i slabijom rukom i čuvanje lopte od odbrambenog igrača, dok će se po podne vežbati šutiranje sa pozicija – bekova, krila i pivota.

Branislav Pokrajac u nedelju u Odžacima

Jedan od najboljih rukometnih trenera u Srbiji, prof. dr Branislav Pokrajac, u nedelju će posetiti Školu rukometa u Odžacima. Radi se o stručnjaku koji spada i u sam svetski vrh kada je taj sport u pitanju, prema rezultatima koje je ostvario sa reprezentacijom bivše Jugoslavije.

branislav-pokrajacPokrajac će u Odžake doći oko podneva, da bi onda sa svim učesnicima otišao na zajednički ručak. U 14.15 sati predviđeno je da ovaj istaknuti stručnjak održi predavanje trenerima iz mnogih klubova ovog dela Bačke.

Predavanje će trajati sat vremena, nakon čega će Pokrajac održati i trening sa trenerima i polaznicima Škole rukometa u hali Sportsko-poslovnog centra Odžaci, koji će trajati puna dva sata. Biće ovo odlična prilika da se treneri upoznaju sa metodikom rada profesora Pokrajca, koji iza sebe ima izvanrednu igračku i stručnu karijeru.

Categories: