Škondra trijumfovao u B. Brestovcu hicem od 12,53 metra

Pobednik takmičenja u bacanju kamena s ramena koje je danas održano u okviru “Petrovdanskih svečanosti” u Bačkom Brestovcu je Sveto Škondra iz Veternika. On je kamen težak oko deset kilograma bacio na daljinu od 12,53 metra.

takmicenje-BB-043“Svetsko prvenstvo u bacanju kamena s ramena”, 21. po redu, okupilo je 11 takmičara, koliko ih je nastupilo u kvalifikacijama u kojima je svaki učesnik imao pravo na tri bacanja. Rangirani su takmičari u ukupnom poretku i posebno Brestovčani, a najbolja tri bacača iz kvalifikacija u obe konkurencije plasiralo se u finalnu seriju gde su imali pravo na još tri bacanja.

Pobednički hitac Sveto Škondra je ostvario u finalu i zasluženo je osvojio prvo mesto ispred prošlogodišnjeg pobednika Nedeljka Stojkovića iz Gospođinaca koji je kamen bacio na daljinu od 12,43 metra. Treće mesto pripalo je Nebojši Staniću iz Novog Sada sa hicem od 10,96 metara ostvarenim još u kvalifikacijama.

– Dolazim ovde u B. Brestovac već dve-tri godine, konkurencija je uvek dobra, a meni se eto posrećilo da ove godine budem prvi. Želim da se zahvalim organizatorima što u najboljim uslovima organizuju ovaj turnir u bacanju kamena s ramena – rekao je Škondra u izjavi za Radio Odžake.

U konkurenciji Brestovčana prvo mesto je osvojio Milan Knežević sa rezultatom 9,71 metar, drugi je Slobodan Vidović sa 9,70, a treći Dragomir Stanić čiji je najbolji hitac iznosio 9,32 metra.

Organizatori su i ove godine obezbedili vredne novčane nagrade. Za najbolju trojicu takmičara u ukupnom poretku nagrade su bile 12.000, 7.000 i 5.000 dinara. Nagrade za najbolje Brestovčane su 3.000, 2.000 i 1.000 dinara. Sportski savez opštine Odžaci je obezbedio pehare za prvoplasirane takmičare u obe konkurencije.

Nagrade, diplome i pehare najboljim takmičarima uručili su Milan Lončar u ime organizacionog odbora i Bojan Svilar, predsednik Veća MZ Bački Brestovac.

– Bilo je pet takmičara sa strane i šest naših Brestovčana. Mogu reći da je takmičenje bilo vrlo kvalitetno iako nisu došli neki bacači koji su ovde stalni učesnici. Ostvareni su dobri rezultati i ono što je najvažnije – i dalje postoji kontinuitet ovog takmičenja – kaže Lončar.

Categories: