Tekstilac pobedom vratio nadu u opstanak

Sve utakmice vanrednog 28. kola u Srpskoj fudbalskoj ligi Vojvodina odigrane su juče. Ekipa Tekstilca je nakon dva uzastopna poraza uspela sa 2:1 da pobedi tim ČSK Pivare iz Čelareva. Sa dva precizna lob udarca Drpljanina u prvom i Končara u drugom poluvremenu plavo-beli su poveli sa 2:0, a samo pet minuta kasnije ofanzivni bek gostiju Kanja smanjio je vođstvo domaćeg tima. Do kraja utakmice nije bilo pravih prilika za promenu rezultata.

foto: arhiva
foto: arhiva
Evo i ostalih rezultata ovog kola: Radnički Nova Pazova – Palić 1:0, Jedinstvo – Dunav 2:1, Bačka Bačka Palanka – Senta 4:1, Banat – Radnički Sombor 2:0, Sloga – Novi Sad 3:3, Radnički Šid – Radnički Sremska Mitrovica 2:3 i Bačka 1901 – Dinamo 0:2.

Dva kola pre kraja na tabeli vodi ekipa Bačke iz Palanke sa 54 boda, Dinamo je drugi sa dva boda zaostatka. Jedna od te dve ekipe će u narednoj sezoni igrati u Prvoj ligi Srbije.

Kad je u pitanju donji deo tabele, sasvim je sigurno da će iz lige ispasti ekipe Novog Sada i Jedinstva iz Novog Bečeja. Pošto iz lige treba da ispadnu tri kluba, ostaje da se vidi ko će biti treći putnik u niži rang takmičenja. U zoni ugroženih timova su Palić koji ima 29 bodova, a zatim Tekstilac, Radnički Sombor i Banat sa po 31 bodom. Subotička Bačka se sa 33 boda nalazi na desetom mestu.

Pretposlednje 29. kolo Srpske lige Vojvodina na programu je u nedelju, 8. juna, a poslednje sedam dana kasnije.

Categories: