Otvorena izložba radova Petra Perića

petar-peric-izlozba-1U ponedeljak, 5. maja, u Galeriji MAS Studija za multimedijalnu umetnost u Odžacima otvorena je samostalna izložba umetničkih radova slikara Petra Perića iz Odžaka koji se po prvi put na ovaj način predstavio odžačkoj publici.

Izložbu čini deset likovnih radova podeljenih u dve grupe i predstavljaju autorova istraživanja u slikarstvu poslednjih dve do tri godine. Prvi deo postavke su radovi na papiru, rađeni crtačkim i slikarskim materijalom, dok drugi deo čini jedna skulptura.

Umetnik Petar Perić je završio Srednju školu za dizajn Bogdan Šuput u Novom Sadu, a diplomske studije, smer slikarstvo na novosadskoj Akademiji umetnosti u klasi profesora Vlade Rančića, gde je i magistrirao na smeru crtež, u klasi profesora Jelene Trpković.

Od 2008. do 2013. godine imao je sedam samostalnih izložbi u Novom Sadu i Beogradu i petnaest grupnih u našoj zemlji i Mađarskoj.

Sa otvaranja izložbe u rodnom mestu mladi akademski umetnik je poneo pozitivne utiske i pozvao sve ljubitelje likovne umetnosti da pogledaju izložbu koja će do 14. maja biti otvorena u Galeriji MAS u Odžacima.

Categories: