Poziv školama za učešće u projektima Energija je svuda oko nas i Dani informatike

Osnovnim i srednjim školama u Vojvodini upućen je poziv za učešće u projektima “Energija je svuda oko nas 2014” i “Dani informatike u školama Vojvodine 2014”. Ove akcije organizuje i realizuje Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i Fakulteta “Fimek”.

energija-je-svuda-oko-nasTeme projekta “Energija je svuda oko nas” su Obnovljivi izvori energije, Energetska efikasnost, Ekologija, upravljanje otpadom i energija, a rešenja na zadate teme učenici mogu prikazati kao modele ili makete, računarske prezentacije ili likovne i literarne radove.

Škole treba da podstaknu uključivanje što većeg broja mentora i učenika u ove aktivnosti, a na završnoj manifestaciji biće nagrađeni učenici, najuspešniji mentori i škole. Škole se mogu prijaviti popunjavanjem elektronskog obrasca koji se može preuzeti sa sajta www.cnti.info.

Rok za prijavu radova je 1. novembar, a završna manifestacija će se održati u drugoj polovini decembra ove godine.

Cilj projekta “Dani informatike u školama Vojvodine” je podsticanje procesa informatizacije nastave u školama Vojvodine i popularizacija novih tehnologija u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Najuspešnijoj školi u Vojvodini na polju informatike dodeljuje se nagrada i plaketa koja nosi ime doajena informatike prof. Stjepana Hana.

U školama se između ostalog vrednuju sledeće aktivnosti: primena računara u rukovođenju školom, osposobljavanje nastavnika za primenu IKT tehnologija u procesu nastave, primena multimedija u nastavi, praćenje učešća i uspeha učenika na takmičenjima iz informatike, robotike i FILMIća, upotreba interaktivnih elektronskih tabli, postojanje i funkcionalnost školskog sajta.

Rok za prijavu škola za ovaj projekat je takođe 1. novembar.

Categories: