Bez pomoći nema velikih takmičenja za Dušana Jovanovića

Dušan Jovanović (arhiva)
Dušan Jovanović (arhiva)
Bodibilder Dušan Jovanović se već duže vreme priprema za takmičenja koja ga očekuju u ovoj godini. Prve nastupe će imati krajem aprila, a u maju namerava da učestvuje na velikom Internacionalnom kupu u Mađarskoj, gde će se naći najbolji takmičari iz ovog dela Evrope. Da bi što spremnije dočekao ova takmičenja, Jovanović bi morao da se pridržava i posebnog režima ishrane, zatim da koristi razne vitaminske i proteinske preparate. Za sve to su potrebna finansijska sredstva koja Jovanović nema, pa uspešnost priprema zavisi umnogome od toga da li će uspeti da nađe sponzore koji bi bili voljni da finansiraju odlazak na ova velika takmičenja.  

Jovanović je prošle godine imao niz zapaženih rezultata, za šta je dobio “Specijalno priznanje” u tradicionalnoj anketi Informativnog centra Odžaci i Opštinskog sportskog saveza. To ga dodatno motiviše i obavezuje da nastavi sa dobrim rezultatima i u ovoj godini. Sve će to biti moguće ukoliko bude imao finansijsku potporu iz naše sredine.

– Svi moji sportski uspesi su plod višegodišnje rigorozne proteinske dijete i velike upornosti na treninzima, koji nisu nimalo laki – kaže ovaj skromni sportista.

Categories: