Opštinsko takmičenje iz istorije održano u školi u Deronjama

osnovna škola deronjeOpštinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz istorije održano je u subotu, 22. marta, u OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama. Učestvovalo je 76 učenika od petog do osmog razreda iz devet škola u opštini Odžaci. Jedino škola iz Bogojeva nije imala svog predstavnika.

Kod petog razreda prvo mesto je osvojila Jelena Dimitrijević iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima, drugo Stefan Komnenić iz OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” u Ratkovu, a treće Dimitrije Koprivica iz OŠ “Branko Radičević” u Odžacima.

Nađa Držaić iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima osvojila je prvo mesto u konkurenciji šestog razreda, dok su drugo i treće mesto osvojili učenici OŠ “Branko Radičević” u Odžacima, Marina Vranješ odnosno Vukašin Stević.

Učenik OŠ “Marko Orešković” u Bačkom Gračacu Nikola Labus osvojio je prvo mesto u konkurenciji sedmog razreda. U ovoj konkurenciji su drugo mesto osvojili učenici OŠ “Nestor Žučni” u Laliću – Vladimir Vozar i Jan Zelenjak, dok je treće mesto pripalo Željani Stanković iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću.

Branko Beronja iz OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” u Ratkovu i Jelena Antić iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu osvojili su prvo mesto u konkurenciji osmog razreda. Drugo mesto je pripalo Lazaru Stojčeviću, takođe učeniku karavukovačke škole i Nikoli Radiću iz OŠ “Nikola Tesla” u Bačkom Brestovcu. Treći je Aleksa Pokrajac iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima.

Na okružno takmičenje iz istorije plasiralo se ukupno devet učenika, a to su učenici čija su imena napisana podebljanim slovima.

Categories: