Obeležen dan OŠ Branko Radičević u Odžacima

Svečanom priredbom koja je održana juče u sali bioskopa “Kultura”, OŠ “Branko Radičević” u Odžacima obeležila je svoj dan. U prisustvu učenika i njihovih roditelja, gostiju iz drugih škola i Predškolske ustanove “Poletarac”, predstavnika javnog života opštine Odžaci, priređen je jednočasovni kulturno-umetnički program.

dan-skole-branko-radicevic-002Tema svečane priredbe bila je ljubav, kao večita inspiracija umetnika. Učenici su kroz stihove i pesme pokazali kako odrasli pričaju o ljubavi, a zatim i kako deca doživljavaju ljubav.

– Mi skoro svake godine za Dan škole radimo temu “Ljubav”, ali svake godine na neki nov način. Ove godine deca su se izrazila kroz poeziju savremenih pesnika, a obradili smo i jedan drevni običaj iz starog Vranja koji naša publika nije do sada imala priliku da vidi. Nastupili su još i hor, orkestar, dramska i recitatorska sekcija i nadam se da smo uspeli da na jedan lep način publici predstavimo kako mi to volimo – rekla nam je nastavnica Vesna Rogač koja je učestvovala u pripremi svečane priredbe zajedno sa nastavnicama Ankicom Karanović i Draganom Sedlar-Blanuša i učiteljicama Jasminom Karan, Danijelom Ćulibrk, Livijom Kohout, Jasminom Ižak i Zoricom Golubović.

U programu svečane priredbe učestvovali su učenici iz svih razreda, a njima se na sceni pridružio i muzičar Branko Lukić – Bole.

Proslavi dana OŠ “Branko Radičević” prisustvovao je i predsednik Skupštine opštine Odžaci Goran Đaković.

Među gostima na proslavi Dana škole i ove godine bila je i delegacija Treće osnovne škole iz Brčkog, na čelu sa direktorom Kojom Simićem. Dve škole su zbratimljene od 2006. godine, od kada traju uzajamne posete u povodu proslava Dana škole, tako da će odžački osnovci zajedno sa svojim nastavnicima u maju ponovo gostovati u Brčkom kada Treća osnovna škola bude proslavljala svoj dan.

Categories: