Ivana Miljković i Luka Stanković najbolji na opštinskom takmičenju iz hemije

U Osnovnoj školi “Marko Orešković” u Bačkom Gračacu u subotu, 8. marta, održano je opštinsko takmičenje iz hemije. Učestvovalo je 25 učenika sedmog i osmog razreda iz osam osnovnih škola u opštini Odžaci.

hemijski-elementiU konkurenciji sedmog razreda učestvovalo je 13 učenika, a najveći broj bodova imala je Ivana Miljković iz OŠ “Marko Orešković”, koja je osvojila prvo mesto. Drugo mesto pripalo je Nini Denić iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima, a treće Aleksi Zlatkoviću iz iste osnovne škole.

Luka Stanković iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu osvojio je prvo mesto u konkurenciji učenika osmog razreda. Drugo mesto pripalo je takođe učenici karavukovačke škole Dušici Maksić, dok je treće mesto osvojio Vasa Stojačić iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama. U ovoj konkurenciji takmičilo se 12 učenika.

Prema propozicijama, plasman na okružno takmičenje obezbeđuje najbolje plasirani učenik iz svake od kategorija, bez obzira na broj osvojenih bodova, kao i svaki takmičar sa najmanje 71 osvojenim bodom.

Na okružnom takmičenju iz hemije opštinu Odžaci će shodno rezultatima sa opštinskog takmičenja predstavljati četiri učenika: tri učenika koja su osvojila prva tri mesta u konkurenciji sedmog razreda i Luka Stanković iz Karavukova u konkurenciji osmog razreda.

Categories: