Takmičenje kuvara na prvom Zlatnom lovačkom kotliću u Karavukovu

U Karavukovu je juče održana prva manifestacija “Zlatni lovački kotlić”, u organizaciji Lovačkog društva “Fazan”. U kuvanju paprikaša od divlje svinje takmičilo se dvadeset ekipa iz Novog Sada, Sombora, Karavukova i okolnih mesta. Po oceni žirija, nijanse su odlučivale o tome koji su paprikaši najbolje pripremljeni, a pehar za prvo mesto pripao je predstavniku domaćina – kuvaru Milanu Manasijeviću iz Karavukova. Organizatori su obezbedili pehare i za drugo i treće mesto.

Pobednička ekipa sa članovima žirija
Pobednička ekipa sa članovima žirija
Drugo mesto pripalo je ekipi na čelu sa kuvarom Nenadom Vukobratovićem iz Sombora, dok su treće mesto podelile dve ekipe. Kako se jedna od tih ekipa čiji je uzorak žiriju predat pod šifrom nije javio prilikom dodele priznanja najboljima, pehar je pripao ekipi za koju je paprikaš pripremao Dušan Vičić iz Odžaka.

U tročlanom žiriju bili su Novosađani, Nedžad Avdulović – predsednik, inače višestruki prvak u pripremanju paprikaša u staroj Jugoslaviji, zatim Mićo Tešanović, ugostitelj i bivši profesor kuvarstva i Miroslav Tanjga, nekadašnji proslavljeni fudbaler.

Pehare je najboljim kuvarima zajedno sa članovima žirija uručio predsednik Lovačkog društva “Fazan” Ivica Nikolić. On se zahvalio svim takmičarima i u izjavi za Radio Odžake rekao da je interesovanje za ovu manifestaciju bilo znatno veće od broja ekipa koje su učestvovale ove godine, čiji je broj bio ograničen na 20 zbog kapaciteta Lovačkog doma gde je organizovan zajednički ručak i proglašenje pobednika.

Nikolić je najavio da će “Zlatni lovački kotlić” u Karavukovu postati tradicionalna manifestacija i da će biti organizovana svake godine.

Categories: