I dalje prazna klupa Tekstilca

fk-tekstilacFudbaleri Tekstilca su pripreme za prolećnu sezonu u Srpskoj ligi Vojvodini trebali početi u subotu, 1. februara. Međutim, prozivka je izostala jer je nekolicina igrača sa strane najavila da ne može doputovati zbog loših vremenskih uslova. Sa treninzima se tako trebalo početi danas, a prozivku je trebalo da obavi trener golmana Milorad Savin kome će u radu pomagati najstariji igrač i kapiten Goran Đokić.

Biće to tako dok uprava ne pronađe novog šefa struke. Imali su u klubu želju da na klupi plavo–belih ponovo vide Zorana Ćirića, koji nije mogao da prihvati ovu obavezu, jer očekuje neku atraktivniju ponudu. Nakon toga je rukovodstvo krenulo u ozbiljne pregovore i sa bivšim igračem i trenerom Ivicom Pančićem, što su simpatizeri Tekstilca pozdravili verujući da bi to takođe bilo dobro rešenje. U jednom trenutku se činilo da je dogovor postignut i da će se ovaj stručnjak prihvatiti delikatnog zadataka.

– Bilo mi je drago što sam dobio poziv da ponovo sednem na klupu svog kluba u kome sam u dva navrata zabeležio značajne uspehe. Bili smo na pragu dogovora, ali sam teška srca morao odustati od svega, zbog obaveza na poslu. Nisam smeo da se prihvatim treniranja, jer bi mi bilo teško da istovremeno uspešno radim i na svom radnom mestu. Nadam se da će se u nekom narednom periodu kockice složiti, i da ću ipak sesti na klupu svog kluba. Želim im da sa nekim drugim ostvare cilj i obezbede opstanak – kaže Pančić.

U zimskoj pauzi Tekstilac su napustila trojica igrača. Reč je o Marku Sekerušu, Dušanu Stoiljkoviću i Dejanu Crnjanskom. Predsednik Tekstilca Desimir Đokić i njegovi saradnici su nastavili potragu za trenerom. Pre nekoliko dana delegacija čelnika kluba bila je na razgovoru sa novim predsednikom opštine Dušanom Marijanom.

– Lepo nas je primio novi predsednik, kome smo detaljno predočili situaciju u klubu. Bio je to iskren razgovor, u kome smo mi tražili da nam lokalna samouprava finansijski pomogne. To su ona sredstva koja smo i do sad dobijali od prethodne opštinske vlasti koja je bila u rukama DS. Odgovor ćemo dobiti ovih dana i nadamo se da će biti pozitivan. Što se tiče trenera, posle odustajanja Pančića, u pregovorima smo još sa nekolicinom stručnjaka. Rešićemo i taj problem vrlo brzo – ističe Saša Kostić, sportski direktor Tekstilca.

Categories: