Poletarcima prestižna priznanja na Međunarodnom likovnom konkursu u Bugarskoj

Talentovani mališani iz Predškolske ustanove Poletarac iz Odžaka nastavljaju da nižu zapažene uspehe na međunarodnim likovnim konkursima. Tako su početak nove radne godine u ovoj ustanovi obeležila nova priznanja za likovne radove koja su stigla iz Bugarske što je još jedan dokaz da vaspitači uspešno razvijaju i neguju likovno stvaralaštvo kod dece.

konkurs hristo botevNa 8. Međunarodnom likovno-literarnom i foto konkursu Centra kulture Hristo Botev – 1917, na temu Zvezde krase svod nebeski, održanom u Sofiji, za izuzetno kvalitetna likovna ostvarenja poletarcima iz odžačke opštine i njihovim vaspitačicama dodeljena je ukupno 21 prestižna nagrada – 12 Gran pri nagrada i 9 diploma.

Na ovoj likovnoj manifestaciji u Bugarskoj iz Odžaka su diplomom nagrađeni: vaspitačica Dragana Vukašinović i Jelena Đulai (6), vaspitačica Stojanka Popov i predškolci Željana Dodić (7) i Nikola Panić (7), dok su Gran pri osvojili Marko Vojinović (7) i Natalija Đaković (7).

Iz vaspitne grupe vaspitačice Biljane Stanković diplomu je dobila Milica Miladinov (6), a Gran pri Mihajla Dobrovski (6) i Elena Ivanić (6), kao i vaspitačica Nela Dujić i Teodora Mićanović (7) iz Odžaka.

Iz Bačkog Brestovca Gran pri je osvojila Bojana Smrzlić (7) i vaspitačica Marija Kmezić, dok su iz Bačkog Gračaca diplomom nagrađene petogodišnja Tijana Popović i vaspitačica Branka Orlović.

Gran pri je pripao i poletarcima iz Srpskog Miletića: Emi Arizanović (6), Dunji Vujović (6) i Ognjenu Mladenoviću (6) i vaspitačici Katalin Mladenović, dok su za uspešne likovne radove diplome dodeljene vaspitačici Veri Lukić i deci Marinku Novakoviću (6), Nikolini Bomeštar (6), Ivani Stojiljković (6) i Dimitriju Laloviću (6), a iz iste grupe priznanje Gran pri je pripalo predškolcima Nadi Medić (6), Saši Laziću (6) i Ognjenu Milenkoviću (6).

Categories: