Pametno iskoristi dan – nova akcija PMF-a

Nakon kraće pauze za vreme praznika i školskih raspusta, Prirodno-matematički fakultet iz Novog Sada i u ovoj godini nastavlja sa zanimljivim aktivnostima. Osim besplatne pripremne nastave, koja više od 10 godina okuplja zainteresovane srednjoškolce, ove zime Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, prvi put organizuje manifestaciju pod nazivom Hemijski vikend – pametno iskoristi dan.

pmf-novi-sad-hemijaPripremna nastava počinje u subotu, 1. februara u 10 sati i potrebno je samo doći u zgradu Departmana u naznačeno vreme i prijaviti se za nastavu.

Hemijski vikend će se organizovati u februaru i martu, subotom od 11 do 16 časova, a sadržaj je osmišljen specijalno za srednjoškolce i pruža celodnevnu aktivnost koja predviđa radionice, zanimljiva predavanja i učešće u Naučnoj kuhinji. Program su osmislili profesori i istraživači sa Departmana, imajući u vidu da ceo sadržaj mora biti edukativan, ali i zanimljiv i zabavan, a pored srednjoškolaca namenjen je i svima onima koji bi želeli da saznaju više o hemijskim naukama.

Datumi održavanja manifestacije su 22. februar, 1. i 22. mart ove godine. Za učesnike je obezbeđen i ručak, a ukoliko se za to ukaže potreba, postoji mogućnost organizovanog prevoza iz ostalih gradova Vojvodine, saopštili su sa PMF-a i dodali da je i ova manifestacija besplatna.

Categories: