Utvrđene osnovice i stope članarine u RPK Sombor za 2014. godinu

Odluka o utvrđivanju osnovice i stope članarine u Regionalnoj privrednoj komori Sombor za 2014. godinu, koju je Skupština Komore usvojila krajem prošle godine, objavljena je u Službenom listu AP Vojvodine i primenjuje se od 1. januara.

rpk-somborPrema ovoj odluci, javna preduzeća, društvena preduzeća, privatna i mešovita preduzeća koja obavljaju privrednu delatnost i njihove poslovne zajednice, banke, zajednice osiguranja imovine i lica, zemljoradničke zadruge i druge zadruge, organizacije kooperanata i drugi članovi Komore, obračunavaju i plaćaju članarinu RPK Sombor po stopi od 0,275 odsto.

Preduzeća koja nemaju zaposlene radnike, kao i ona koja imaju do 5 zaposlenih radnika, plaćaju godišnji doprinos (članarinu) Komori u iznosu od 1.800 dinara, a uplatu vrše u mesečnom iznosu od po 150 dinara.

Preduzetnici (zanatske, ugostiteljske, trgovinske i druge radnje) – članovi opštih udruženja samostalnih preduzetnika, članarinu plaćaju tim udruženjima u skladu sa odlukom njihovih organa.

U odluci je navedeno da osnovicu po kojoj se plaća članarina RPK Sombor čini isplaćena mesečna bruto zarada bez umanjenja po osnovu oslobađanja i olakšica.

Categories: