Protest bivših radnika PP Ratkova u zgradi opštine

Dvadesetak članova Udruženja za borbu protiv dominantne sistemske korupcije “Obruč” iz Ratkova, koji su nekada radili u PP “Ratkovo”, otpočeli su pretposlednjeg dana minule godine protest u hodniku zgrade opštine u Odžacima. Oni su se na ovaj korak odlučili jer žele da se poništi upis 2.004 hektara, 69 ari i 63 metra kvadratna zemljišta za koje zadrugari kažu da je reč o državnoj zemlji, a koja je upisana na PP “Ratkovo”.

protest-pp-ratkovo-001Pre pet godina ratkovačko preduzeće je kupila hrvatska firma “Žito Osijek”, kao treći vlasnik od privatizacije koja se dogodila 2002. godine. Ministarstvo građevina i urbanizma donelo je rešenje iz kojeg se vidi da je reč o državnoj zemlji – tvrde zadrugari.

Iz Službe za katastar nepokretnosti u Odžacima, čije se prostorije nalaze u prizemlju zgrade opštine, medijima je dostavljeno saopštenje za javnost direktora Republičkog geodetskog zavoda Zorana Krejovića u kome se ističe da je pomenuto Ministarstvo poništilo prvostepeno rešenje te službe.

“Služba za katastar nepokretnosti Odžaci će na osnovu rešenja Ministarstva ponoviti postupak, utvrditi činjenično stanje i na osnovu toga doneti novo rešenje. Učiniće se to u što kraćem roku” – navedeno je u saopštenju.

Categories: