Samostalna izložba Nenada Bogdanovića u galeriji SULUV

U galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV) u Novom Sadu u ponedeljak je otvorena samostalna izložba Nenada Bogdanovića, poznatog multimedijalnog umetnika iz Odžaka. Izložba se sastoji od instalacija, videa i performansa, a biće otvorena do 11. januara.

Nenad-Bogdanovic---katalog-(1)_Page_1Bogdanović se na ovoj izložbi predstavlja instalacijama: Ja sam bogat umetnik, U lancima i U ljubav ja verujem, a novosadska publika ima i jedinstvenu priliku da prisustvuje premijernom izvođenju tri performansa.

U ponedeljak, 23. decembra, na dan otvaranja izložbe odžački umetnik je izveo performans Umetnost = život (Igra), sinoć je izveo performans HD Man History, dok je večeras u 19 sati na programu performans Voleti (biti ili ne biti).

Nenad Bogdanović je rođen 1955. godine u Odžacima. Bavi se multimedijalnom umetnošću, fotografijom, elektrografikom, videom, umetničkom instalacijom, umetničkim akcijama i performansom. Svojom pojavom, početkom osamdesetih, u međunarodnoj umetničkoj mreži “mejl art” je obeležio jedan postavangardni period na jugoslovenskoj umetničkoj sceni i njegov umetnički rad je bio prepoznat i priznat u međunarodnim okvirima.

Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije i Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Osnivač je Studija za multimedijalnu umetnost u Odžacima i Međunarodnog festivala multimedijalne umetnosti – IMAF. Urednik je i vlasnik galerije MAS u Odžacima od 1998. godine.

Realizuje svoje umetničke akcije i performanse na međunarodnim festivalima širom sveta, a bio je i učesnik na 50. Međunarodnom Bijenalu u Veneciji.

Categories: