Bojan i Dado Mihajlović spremni za veliki spektakl

Ljubitelji ultimat fajta imali su sinoć u Sportsko-poslovnom centru Odžaci priliku da prisustvuju otvorenom treningu vrhunskih majstora ovog sporta. Reč je o našim sugrađanima Bojanu i Damiru Mihajloviću koji su trenirali sa još dvadesetak članova kluba “Femili fajt tim” (Family Fight Team). Bio je to lakši trening u kojem su braća Mihajlović demonstrirala samo deo tehnika iz svog bogatog repertoara, ovog ekstremnog i sve popularnijeg sporta na našim prostorima. Ono što se dešavalo u pravom oktagonu pažljivo je posmatralo pedesetak posetilaca, koji su mogli da vide i talentovane takmičare odžačkog kluba.

femili-fajt-timI sinoćni trening organizovan je u sklopu priprema za ono što će uslediti 16. novembra na “Spensu” u Novom Sadu, gde će se održati spektakl vrhunskih boraca MMA u organizaciji “Femili fajt tima”. Da bi se što bolje pripremili za predstojeće borbe, braća Mihajlović su i ove godine bili na pripremama u Brazilu, gde su prvi put otišli 2006. godine kako bi što više usavršili i brazilski džiu-džicu.

– Brat i ja smo nedavno bili u Brazilu gde odlazimo skoro svake godine. Tamo su nam prijatelji koji su nam kao familija, sa puno profesionalnih boraca koji se bore na najjačim turnirima širom sveta. Sve je proteklo odlično i vratili smo se hvala bogu zdravi. Što je najbitnije, posle tih priprema moraš biti spreman. Naravno da sledeće nedelje očekujemo pobede. Bojan i ja smo odrasli u Odžacima i imamo klub koji već deset godina dobro funkcioniše. Da bi što više naših prijatelja i simpatizera došlo na spektakl, obezbedili smo prevoz i ulaznice koje će biti upola jeftinije. Verujem da će biti dosta naših navijača odavde koji će nas bodriti. Biće to vrhunska predstava, kakva se ne viđa često – kaže Damir Dado Mihajlović.

U glavnom susretu večeri boriće se Bojan Mihajlović protiv Valentijna Overima. Po dosadašnjim rezultatima Bojan je najbolji srpski teškaš, nosilac crnog pojasa “Luta livre”, višestruki prvak države u brazilskom džiu–džicuu i treplingu, koji je neporažen još od 2006. godine.

Njegov mlađi brat Dado je najbolji srpski borac u kategoriji do 84 kilograma. On će se ovoga puta boriti u velter kategoriji do 77 kilograma. I on je kao i brat nosilac crnog pojasa “Luta livre”, višestruki je prvak države u greplingu i brazilskoj džiu–džici. Do sad se borio sa najvećim svetskim imenima, bivšim i sadašnjim UFC borcima kao što su Hektor Lombard, Jordan Radev, Eliot Maršal i Denis Stojnić i izlazio kao pobednik.

Mnogi Odžačani će biti na tribinama “Spensa” kako bi svojim bodrenjem pomogli ovoj dvojici hrabrih i skromnih momaka da ostvare još jedan svoj sportski cilj. Iako protivnici zaslužuju maksimalan respekt, svi su uvereni da će Dado i Bojan zabeležiti još jednu u nizu pobeda.

Ulaznice za “Serbian batl čempionšip 2” (Serbian Battle Championship 2) mogu se, između ostalog, kupiti i u prostorijama Turističke organizacije opštine Odžaci sa popustom od 50 posto. Za sve zainteresovane obezbeđen je besplatan prevoz iz Odžaka do Novog Sada u 17.30 sati i povratak nakon završetka turnira.

Galeriju slika sa treninga kluba “Femili fajt tim” možete pogledati ovde.

Categories: