Šahisti novosadskog Železničara pobednici memorijala u Ratkovu

brzopotezni turnir u šahuTradicionalni sedmi po redu šahovski Memorijal “Miloš Rakić” protekao je u znaku ekipe “Železničara” iz Novog Sada koja je osvojila prvo mesto sa 6,5 poena. Drugo mesto je pripalo drugoj ekipi Sivca koja je osvojila 5,5 poena, dok su se na trećem i četvrtom mestu našli šahisti Jugovića iz Kaća i Poleta iz Rastine koji su osvojili po pet poena. Tri prvoplasirane ekipe su osim pehara, dobile i novčane nagrade u iznosu od 15.000, 12.000 i 8.000 dinara.

Od ekipa iz opštine Odžaci najuspešniji su bili šahisti “Karavukova” koji su se plasirali od 11. do 13. mesta, dok su se ekipe ŠK “Miloš Rakić” i ŠK “Mladost” našle u grupi klubova koji su zauzeli od 14. do 18. mesta. Na turniru su još učestvovale ekipe iz Rastine, Gajdobre, Srbobrana, Stare Moravice, Zmajeva, Sombora, Novog Sada, Bačkog Petrovca i Selenče.

Turnir su uspešno organizovali sportski entuzijasti kluba “Miloš Rakić” kojima su finansijski pomogli TV “Panonija” iz Novog Sada i Opštinski sportski savez.

Ovaj Memorijal posvećen je šahovskoj legendi Ratkova Milošu Rakiću, koji se preselio u večnost 1995. godine u svojoj 69 godini. Nema sumnje da je ovaj šahista ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba, pa je bilo potpuno razumljivo što je dotadašnji “Radnički” dobio naziv po svom najistaknutijem članu – kažu njegovi igrački naslednici.

Categories: