U nedelju se nastavlja šahovska sezona

brzopotezni turnir u šahuU nedelju se nastavlja prvenstvo u Severnobačkoj šahovskoj zoni. Na programu će biti partije sedmog kola u kojima se sastaju: Hajduk Kula – Mladost Odžaci, Ravangradske ajkule Sombor – Senta 2, Radnički Bajmok – Bezdan, Bačkotopolski ŠK – Polet Rastina, Panonija – Crvenka i Elektrovojvodina Subotica – Žaki Jožef Stara Moravica. Svi mečevi počinju u 10 sati.

Za ekipu Mladosti će u nastavku takmičenja nastupati: Radovan i Stevica Ljubisavljević, Milan i Rajko Orelj, Mladen Šipka, Stojko Milenković, Zoran Pešić, Dušan Cvetković, Slavko Milovanović, Zoran Mišić, Radivoj Mandić i Ivan Stanković. Jedino će omladinac Rajko Orelj imati zagarantovano mesto u ekipi, dok će ostali igrači za preostalih sedam mesta u ekipi morati da se izbore.   

Odžački klub je nakon prolećnog dela sa osam osvojenih bodova zauzeo šesto mesto. U nastavku prvenstva igrači Mladosti će nastojati da se dokopaju bar četvrtog mesta, jer će se zbog reorganizacije lige četiri prvoplasirana kluba naći u višem stepenu takmičenja.

Categories: