Inicijativa za osnivanje novog Hajduka iz Kule

fk hajduk kulaGrupa inicijatora koja želi da osnuje novi FK “Hajduk” iz Kule uputila nam je saopštenje koje prenosimo u celosti:

“Obraćamo vam se sa molbom da nam pružite podršku u pokušaju spasavanja FK Hajduk iz Kule. Posle svega što se u poslednjih 15 dana izdešavalo, za mnoge na brzinu i neočekivano, građani Kule su se podigli u znak protesta zbog zakulisnih radnji kojima je pokušano gašenje Hajduka. Imamo osnovane razloge da sumnjamo da su pojedinci  koji su vodili klub, u saradnji sa nekim iz FSS, sve ovo odradili na brzinu, upravo iz razloga da navijači i iskreni ljubitelji fudbala ne bi mogli da reaguju. Svedoci ste kojom brzinom je FSS reagovao i ubacio Voždovac umesto Hajduka u Super ligu, a da pri tom niko nije pomenuo bilo kakvu vrstu pomoći Hajduku. Naprotiv, odmah je iznet stav da Voždovac treba da se takmiči. Na osnovu toga sumnjamo da je sve bilo isplanirano. S obzirom da je kulska privreda odavno uništena, da grad životari već godinama, jedino što je održavalo život u ovom gradu bio je FK Hajduk… a sada i to hoće da nam unište.

Svesni smo toga da rokovi za prijavu takmičenja u trećem rangu ističu, ali volja i želja većine stanovnika Kule je ogromna i zasnovana na ljubavi prema gradu i klubu. Od vas tražimo moralnu podršku za Skupštinu kluba koju želimo da održimo u petak 16. avgusta u sali SO Kula, a na koju Vas kao počasne goste pozivamo da prisustvujete.

Apelujemo na Vas da svojim ugledom i uticajem pomognete da se Hajduk takmiči ove sezone u trećem rangu takmičenja, jer smo spremni da uložimo mnogo rada i truda da postavimo klub na zdrave osnove. U nadi da ćemo dobiti Vašu podršku, srdačno Vas pozdravljamo.”

Categories: