Lokalna samouprava organizovala sastanak sa preduzetnicima – prodavcima voća i povrća

Nakon dobijanja certifikata o povoljnom poslovnom okruženju rukovodstvo opštine Odžaci je oformilo tim za preduzetnike koji čine: predsednik Skupštine opštine, načelnica Opštinske uprave i zaposleni u odeljenjima lokalne poreske administracije i urbanizma, kao i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, sa ciljem da se lokalna samouprava upozna sa problemima sa kojima se preduzetnici susreću u svom radu i ponudi rešenje u okviru svojih nadležnosti.

piljari-1Prvi u nizu sastanaka sa lokalnim preduzetnicima održan je danas i njemu su prisustvovali preduzetnici koji se bave prodajom voća i povrća i koji su kao najveći problem u poslovanju naveli nelegalnu prodaju voća i povrća na odžačkim ulicama, saopšteno je nakon održanog sastanka.

Odžački preduzetnici smatraju da je problem nastao donošenjem Odluke kojom je legalizovana prodaja lubenica i dinja na ulicama, a koju su ulični prodavci zloupotrebili tako što se pored pomenutog na uličnim tezgama može naći i drugo voće i povrće. Na taj način postaju nelegalna konkurencija preduzetnicima koji iste namirnice prodaju u registrovanim objektima i uredno plaćaju sve svoje obaveze.

Upravo iz razloga nelegalne konkurencije, mnogi preduzetnici se odlučuju na zatvaranje svojih radnji i pridružuju se nelegalnim prodavcima, čija je roba znatno jeftinija, a samim tim i prihvatljivija kupcima.

Na sastanku je zaključeno da su i preduzetnici i lokalna samouprava na istom zadatku i da ih to usmerava da rade na pronalaženju rešenja kojim će biti zadovoljni i preduzetnici i potrošači. Iz tog razloga dogovoreno je da će lokalna samouprava pomoći preduzetnicima u rešavanju njihovog problema na taj način što će izvršiti dopunu skupštinske Odluke i na taj način poboljšati položaj svih preduzetnika koji se bave legalnom prodajom voća i povrća u namenski opremljenim objektima.

Nakon ovog, uslediće niz sastanaka sa odžačkim preduzetnicima sa istim ciljem, da se stvore uslovi za njihovo nesmetano poslovanje.

Categories: