Brestovački rukometaši za ponos

Rukometni klub BSK iz Bačkog Brestovca je za protekle nepune dve godine koliko postoji, zabeležio niz zapaženih rezultata. U Deronjama je ekipa devojčica rođenih 2000. godine osvojila prvo mesto, dok su  u Crvenki godinu dana mlađe igračice bile druge. Najveći uspeh su ostvarile pionirke rođene 1999. godine koje su u prvenstvu osvojile visoko drugo mesto. Ovaj uspeh će biti zabeležen u klupskoj istoriji.

Proteklog vikenda su Brestovčani bili gosti RK Zrenjanin iz istoimenog grada i protiv četiri selekcije ovog kluba, u muškoj i ženskoj konkurenciji, zabeležili su isto toliko pobeda.  

– U klubu redovno trenira oko pedesetak mladih rukometaša i rukometašica, koji su zavoleli ovaj sport. Naše najveće bogatstvo čini 20 najmlađih, a od jeseni planiramo sa upisom novih članova. Vlastiti igrački kadar garantuje i dugogodišnje postojanje, a s obzirom na njihovu talentovanost i rad, rezultati sigurno neće izostati – kaže trener Biljana Kovač, koja je počela ovu rukometnu priču.

U svemu ovome ona ima maksimalnu pomoć predsednika kluba Milana Lončara i sekretara Danice Lončar. Entuzijazam i sportski duh ovo troje sportskih radnika navodi na zaključak da će i dalje iz Bačkog Brestovca stizati lepe sportske vesti.

Categories: