Miloš Drobac nagrađen za poeziju na republičkom konkursu U slavu cara Konstantina

Miloš Drobac, učenik petog razreda Osnovne škole Ratko Pavlović Ćićko iz Ratkova osvojio je nagradu za literarni rad na republičkom literarno-likovnom konkursu pod nazivom U slavu cara Konstantina koji je organizovala Narodna biblioteka Stevan Sremac iz Niša povodom Svetskog dana knjige za decu.

Literarni deo konkursa odnosio se na pesmu inspirisanu slavnim Konstantinom Velikim i Milanskim ediktom, i motivima Vizantijskog carstva i Rimljana, a u konkurenciji više stotina radova dece iz cele Srbije ratkovačkom osnovcu, Milošu Drobac je pripala nagrada za pesmu Car Konstantin koju je uobličio u lepu poetsku formu.

Za posebno angažovanje u realizaciji republičkog likovno-literarnog konkursa, zahvalnica je dodeljena nastavnici veronauke Slađani Radović.

Konkurs je raspisan po dvanaesti put, sa ciljem da se podstakne kreativnost i promene u pristupu literature za mlade čitaoce. U godini obeležavanja 1700 godina od potpisivanja Milanskog edikta, tema je bila inspirativna, ali istovremeno veoma teška i zahtevna, naglasili su organizatori i pohvalili angažovanje svih učesnika.

Categories: