Sajam nauke održan u Gimnaziji i ekonomskoj školi

U Gimnaziji i ekonomskoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima danas je održan Sajam nauke, a cilj ove manifestacije je da se učenicima kroz eksperimente koje izvode njihove kolege približi lepota prirodnih nauka i da se one predstave na jedan novi, zanimljiviji način.

sajam naukeUčenički parlament odžačke Gimnazije i ekonomske škole je ove godine stupio u Uniju srednjoškolaca Srbije koja je raspisala konkurs u okviru projekta “Gradivo po našoj meri”.

Srednja škola iz Odžaka, odnosno njen Učenički parlament je konkurisao sa projektom pod nazivom “Sajam nauke po našoj meri”. Projekat je prošao na konkursu i zahvaljujući dobijenim sredstvima organizovan je današnji Sajam nauke.

– Učenici naše škole mogu da vide eksperimente iz fizike, hemije i biologije i ovo je odlična prilika da svi oni koji se nisu susretali sa praktičnim delom ovih nauka, vide da i one mogu da budu veoma zanimljive i veoma interesantne. Mi ćemo sutra učestvovati i na Sajmu rada i obrazovanja, pa će i učenici osmih razreda imati priliku da vide sve ove eksperimente – kaže Marija Kovačević, učenica trećeg razreda i jedan od učesnika Sajma nauke.

Sajam “Svet rada i obrazovanja”, na kome će učestvovati i odžačka Gimnazija i ekonomska škola, biće održan sutra u hali “Mostonga” u Somboru od 11 do 15 sati. Najavljeno je učešće 18 srednjih škola sa područja Zapadno-bačkog okruga i sedam fakulteta.

Categories: