Jubilarni davaoci krvi dobili zaslužena priznanja

Na svečanoj sednici Skupštine dobrovoljnih davalaca krvi MZ Odžaci, koja je održana danas u sali “NLB banke”, dodeljena su priznanja jubilarnim davaocima – onima koji su krv dali 100, 75, 50, 35 i 20 puta. Priznanje za sto puta datu krv dobili su Stevan Ćirić i Slobodan Kotarić.

jubilarni davaoci krvi
Priznanja su jubilarnim davaocima uručili Lazar Mijoković, predsednik Crvenog krsta Odžaci i dr Selena Grković iz Zavoda za transfuziju krvi u Somboru. Dr Marija Šargač je ispred Crvenog krsta Odžaci uručila prigodne poklone dvojici davalaca koji su krv dali stotinu puta.

Predsednik Crvenog krsta Odžaci je ovom prilikom podsetio da je odžačka opština od 1998. do 2006. godine neprekidno bila nosilac priznanja “Najhumanija sredina”. Ovo priznanje se dodeljuje onim organizacijama Crvenog krsta koje su motivisale više od 5 odsto svog stanovništva da dobrovoljno daju krv.

– Ponosni smo na takve rezultate, a oni su ostvareni zahvaljujući vama, dobrovoljnim davaocima krvi, koji uvek i na svakom mestu nedvosmisleno pokazujete da je humanost jedino blago koje se deljenjem uvećava – kazao je Mijoković.

Predsednik Skupštine opštine Odžaci Miloš Pejčić je istakao da su zaslužena priznanja koja će im biti uručena na ovoj svečanosti i sve reči zahvalnosti, jedina satisfakcija dobrovoljnim davaocima krvi za mnoge spašene živote.

– Davati najskuplji lek na svetu besplatno, nepoznatom primaocu, zaista je čin za svako divljenje. Hvala vam u ime svih onih kojima ste lično pomogli – rekao je Pejčić čestitajući jubilarnim davaocima krvi.

Slobodan Kotarić i Stevan Ćirić dobili priznanje za sto puta datu krv
Na svečanoj sednici Skupštine dobrovoljnih davalaca krvi u Odžacima priznanje za 75 puta datu krv dobilo je deset davalaca: Zoran Grujičić, Branislav Pehilj, Dragan Stamenković, Stevan Karanović, Stojan Kitanović, Borislav Mijin, Tibor Olah, Stevan Čeliković, Željko Kampel i Milorad Savin.

Dobitnici priznanja za 50 puta datu krv su: Dragomir Atanasijević, Boro Boban, Negoslav Brkljač, Vladimir Ćuruvija, Tibor Horvat, Stevan Miler, Dragan Radosavljević, Slobodan Vrbaški, Josip Feger, Milenko Barać, Aleksandar Cekić, Vidoje Janković, Slobodan Labus i Miroslav Živić.

Dodeljeno je takođe i 16 priznanja za 35 puta datu krv, dok je priznanje za 20 puta datu krv dobio 31 davalac.

Jubilarnim davaocima koji nisu prisustvovali ovoj svečanoj sednici priznanja će Crveni krst Odžaci uručiti naknadno.

Categories: