Intenzivne pripreme Dušana Jovanovića

Dušan Jovanović (arhiva)
Dušan Jovanović, poznati bodibilder iz Karavukova i član kluba “Hajduk Titan” iz Kule, intenzivno se priprema za predstojeća takmičenja koja ga očekuju u maju i junu. To znači dva treninga dnevno uz neizbežnu proteinsku ishranu. Za vrhunske rezultate kojima Jovanović teži, potrebna je i značajna finansijska potpora koju ovaj uspešni takmičar ne može sam da obezbedi. Prošle godine ostvario je nekoliko zapaženih rezultata, a vrhunac je bio u Portorožu u Sloveniji, gde je na Svetskom prvenstvu osvojio visoko četvrto mesto. Ti uspesi su mu zasluženo doneli i priznanje istaknutog sportiste naše opštine.

Jovanovićeve sportske ambicije su i u ovoj godini vrlo visoke, ali u velikoj meri zavise od toga da li će obezbediti potrebna finansijska sredstva, kako bi mogao ostvariti planirane ciljeve. Do sad mu je pomogao Hipol AD, koji mu je kupio sportsku opremu, dok mu je sportski radnik Nikola Milić iz Srpskog Miletića pružio skromniju novčanu pomoć.

– Vrlo sam im zahvalan na tome. Sport je sastavni deo mog života. Treninzi koliko god da su naporni za mene predstavljaju izazov i zadovoljstvo i vode me ka cilju, da ostvarim što bolju formu i plasman na takmičenjima. Ako Bog da zdravlja i sreće, nadam se dobrim rezultatima – kaže Jovanović.

U drugoj polovini maja ovaj Karavukovčanin će učestvovati na Memorijalu “Nikica Lazić” u Beogradu, da bi malo docnije svoju formu proverio i na Kupu Srbije koji će se održati u Šapcu. Vrhunac bi trebalo da bude učešće na Evropskom prvenstvu u junu, gde će pokušati ostvariti vrhunski rezultat, sličan onome iz prošle godine.

Categories: